25 Aralık 2009 Cuma

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı 2009-2010



Bu senenin başında takip edilmesi gerektiğini düşündüm bir voleybol sever olarak. Bugün Aroma Bayanlar voleybol liginde ilk yarı tamamlandı. Fenerbahçemiz ilk yarıyı oynadığı 11 maçın tamamını kazanarak, namağlup lider tamamladı. Asıl önemli olan konu ise istatistik. Sarı meleklerimiz oynadığı 11 karşılaşmanın 10 tanesini 3-0 ile 1 tanesini 3-1 kazandı. Tüm yarı boyunca verilen set sadece 1, o seti de Neslihan'ın takımı vakıfbank güneş sigorta türk telekom aldı.

İndesit şampiyonlar liginin de pek farkı yok. 3 maç oynandı, 3 galibiyet. Alınan set 9 verilen 0.

Aslında sezon başında haberleri takip ederken biraz endişelenmiştik. 14 kişilik kadronun sadece 5 tanesi vardı lig başlamasına 1 hafta kala. Diğer tüm oyuncular milli takımlardaydı. Üstelik 9 tane yeni transfer vardı ve takım birbirini tanımıyordu. Tam takım olarak sadece 7 gün antreman yapabilen Sarı Melekler tahminlerin aksine fırtına gibi girdi lige. 3 hafta üstüste çok zorlu maçlar yapmalarına rağmen 1 set verdiler sadece, bu yarıdaki muhteşem başarı da geldi zamanla.

Bu sene kadro bakımından da çok güzel takımımız. Şu an ki kadromuz:

seda tokatlıoğlu
natasa osmokrovic
ekaterina gamova
alice blom
cemre erol
eda erdem
çigdem can rasna
ipek soroğlu
frauke dirickx
naz aydemir
merve tanıl
nihan yeldan
songül dikmen

Burada bir kaç isme dikkat çekmek lazım..

Ekaterina Gamova: 1980 Rusya doğumlu. 2.06 boyunda. smaç yüksekliği 3.21 blok yüksekliği 3.10 olan tam bir kule. Çok başarılı bir kariyeri var. En son olarak 2009 Avrupa voleybol şampiyonasında 155 sayı ile en skorer oyuncu. En iyi 2. bloker. Bir çok otoriteye göre Erkek voleybol takımına koysan oynar denen, bir çok taraftara göre haksız rekabet unsuru bir voleybolcu. Futbolda Roberto Carlosun transferi ne ise Gamova Türkiyeye geldiğinde voleybol camiası çalkalanmıştı.

Natasa Osmokrovic: Formasındaki ismiyle Nari. 33 yaşında 1.84 boyunda. Smaçör görevinde, ama tuhaf istatistikleri var. Şu anda en iyi manşet alan voleybolcu durumunda ki kendisine en yakın liberolara bile açık bir fark atmış durumda. Dünyadaki en iyi smaçörler listesinde de şu anda ilk 5 te. Gamova ile geldiklerinde bir çok otorite Gamova'dan daha iyi transfer demişlerdi, ve Nari hiçbirini yanıltmadı.

Naz Aydemir: 19 yaşında 1.86 boyunda, halen milli takımın da pasörü. Futbolda Galatasaray taraftarı. Eczacıbaşından alındı. 120 defa milli oldu. Çok başarılı kariyeri var. Fenerbahçeye transferini duyduğumuzda havalara uçmuştuk. Yüksek pas atmayı seviyor. Zaten yanında Gamova ve Seda gibi iki kule dururken tam da onlara göre çalışıyor.

Şu anda rakiplerimizin bile severek takip ettiği Sarı melekler inşallah bu sene kupaları silip süpürecek. Avrupada başarı da kesinlikle çok yakın gibi görünüyor. Takımın oluşmasında katkısı bulunan Mehmet Ali Aydınlar gerçekten çok başarılı işler yaptı. Onları izleyin, gerçekten keyif alacaksınız...Son yaptıkları şarkı ile taraftarının da gönlünde taht kurdular. Sözleri Şöyle:

nerde görülür ki bu taraftar.
herkesin gözü üzerinde.
hiç durmadan alkışlar susmazlar‚
yeriniz kalbimizde.

biz neler yaşadık hep beraber.
yenilgiler‚ galibiyetler.
güzel günler çok yakında bekler.
söz veriyor melekler...

Marşı söylerlerken:
http://www.youtube.com/watch?v=bw8v9IB9po4

Bu seneki kadro:
http://www.fenerbahce.org/voleybolbayan/detay.asp?ContentID=9485